500 de copii si parinti au participat la „Lectia de educatie civica” din fata Guvernului!

744

Protestul parintilor si copiilor din Piata Victoriei din Capitala, intitulat „Lectia de educatie civica”, s-a incheiat, sambata, dupa aproximativ patru ore, timp in care cei mici au desenat cu creta colorata pe asfalt, s-au jucat cu baloane de sapun, s-au plimbat cu tricicletele si au purtat insigne cu mesajul #rezist.

Mitingul a avut loc la cateva zile dupa ce Autoritatea pentru Protectia Copilului a anuntat ca a primit aproximativ 30 de sesizari privind prezenta copiilor la protestele din ultima perioada.

Aproximativ 500 de copii si parinti s-au adunat, sambata, in Piata Victoriei din Capitala, la „Lectia de educatie civica”, asa cum a fost denumit evenimentul pe pagina de Facebook unde sunt anuntate, de obicei, protestele antiguvernamentale.

Copiii au desenat cu creta colorata pe asfalt, s-au plimbat cu tricicletele si au jucat sotronul, pe care erau scrise mesaje ca: „Nu fur”, „Nu mint”, „Sunt liber”, „invat”. Cei mici au purtat in piept insigne cu inscriptia „#rezist”.

Multi dintre copii s-au aflat in carucioare, iar cei foarte mici au fost tinuti in portbebe-uri.

„Am venit pentru viitorul celor doi copii ai nostri. Cel mare e aici, fata acasa, cu mama. E frumos afara, ne bucuram de soare si profitam sa manifestam. Politicienii ar trebui sa inteleaga ceva din aceste actiuni: Ca nu sunt acolo, in Parlament, de capul lor” , a spus Eugen, 32 ani, specialist IT.

Multi dintre cei aflati in Piata Victoriei au profitat de ocazie si au intrat la Muzeul Antipa, transmite News.ro.

Un protestatar a adus ghivece mici de flori, pe care copiii le-au aranjat pe mesajul „Democratia rezista” scris cu creta in fata Guvernului. Pe o taraba au aparut eugenii, biscuiti si mere, toate gratis.

Manifestatia din Piata Victoriei a avut loc trei zile dupa ce Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA) a anuntat ca a primit 25 de sesizari privind prezenta copiilor la protestele din ultima perioada, in timp ce, la nivelul a 39 de Directii Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, au fost inregistrate alte patru sesizari.